Akvárium, terrárium

Budapesten keres olyan egzotikus állat kereskedést, ahol terrarisztikai termékeket is kínálnak a vásárlók számára? Bátran látogasson el hozzánk, egzotikus állat kereskedésünkben széles választékban biztosítunk különféle felszereléseket, kiegészítőket, val ...

A rágcsálók, hüllők és halak tárolására más és más akváriumot, terráriumot kell választanunk. Szegény állatok nem tudják kommunikálni, ha nem megfelelő méretű vagy kialakítású az akvárium, így a gazdi felelőssége, hogy jól körüljárja a témát, mire lesz szüksége az állatnak.

Ám tévedünk, ha azt gondoljuk, az állatfajokon belül már mindegy az akvárium típusa. A halak esetében is többféléről beszélhetünk. íme néhány:

társas akvárium: klasszikus berendezésű, édesvízi akvárium. Ez leginkább a kezdő haltartóknak ajánlott,mivel különböző rendszertani egységekhez tartozó növény és halfajokat kombinálhatnak benne.
akvárium egy fajnak: a tapasztalt akvaristáknak ajánlott, amikor is egy halfaj él az akváriumban. A kialakításban, berendezésben különös figyelmet kell szentelni az adott halfaj igényeinek.
biotóp akvárium: szintén a tapasztalt akvaristáknak ajánlott. Ilyen közeg kialakításakor a növények, halak és díszítőanyagok egy adott helyről származnak, így garantált a természetes közeg a halak számára.
Paludárium: az akvárium és terrárium keveréke, mivel a vízen kívül az adott földrészre jellemző partszakasz is ki van alakítva benne. A vízben élhetnek halak és kétéltűek, a parton pedig a szárazföldi növényeken kívül akár hüllők is.
tenyésztő akvárium: többnyire nem tetszetős, mivel nem az esztétikum, hanem a szaporítás a funkciója.

Anyagukat tekintve az alábbi akváriumtípusok léteznek:

keretezett akvárium: fémkerettel ragasztott üvegből készülnek. Stabilak, mivel nehezek is, viszont látványban is mutatós. Mivel vastag az üvegük, így nagyobb méretben is vásárolhatunk ebből a típusból.

részlegesen keretezett akvárium: többnyire csak az akvárium tetejét és alják foglalják keretbe.
öntött üveg akvárium: vékony a fala és általában gömb alakú.
beépített akvárium: nagy előnye, hogy a látványon kívül praktikus is, ugyanis az akvárium kellékei elrejthetőek a szekrényben.
Formájukat tekintve pedig nem csak a rajzfilmre emlékeztető gömb akváriumra vagy a szögletes kivitelre kell gondolnunk. Van íves, panoráma és sarok akvárium is, sőt, egyes cégek az egyedi méretű akváriumok kialakításával is foglalkoznak.
Ha pedig megvan az akvárium, akkor a hozzá szerelhető szűrőket, vízpumpákat, vízlágyítót, vízmérő eszközöket, világítást és még sorolhatnám miféle kellékeket is beszerezhetünk szakboltokban.

A terráriumoknak pedig két fő típusa van, a trópusi-esőerdei és a száraz-sivatagi.

trópusi terrárium: nevében is beszédes, magas hőmérséklet és páratartalom kell, hogy legyen benne. Ilyen terráriumot igényel például a kaméleon, anoliszok, leguán. Fontos még ezen terráriumoknál, hogy fölfelé hosszabb legyen, mint amekkora a szélessége.
sivatagi terrárium: a páratartalom kisebb, mint a trópusinál. A berendezés tekintetében talajként általában a homok funkcionál, a búvóhelyek pedig itt a trópusival ellentétben nem növények, hanem sziklák és oduk. Száraz terráriumot igénylő faj a nagyfejű gekkó, leopárdgekkó, szakállas agáma, szavanna varánusz, hogy csak párat említsek.

Állatvilág szakoldalunkon az akvárium, terrárium kategóriában Budapesti és vidéki állatfelszereléssel foglalkozó cégek hirdetnek, akiknek informatív weboldalán tovább tájékozódhat s megtekintheti elérhetőségüket.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Miért van erre szükség? Mert adataid védeni kell. További információ

Rendben - OK
© 2018 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.