Akvárium, terrárium

Egzotikus állat kereskedés, terrarisztika Budapest

1106 Hárslevelű u. 22.

Budapesti egzotikus állat kereskedésünk széles választékban biztosít felszereléseket, kiegészítőket és terrarisztikai termékeket vásárlói számára. Szakképzett kollégáink szakszerű segítséget, tanácsadást nyújtanak szükség esetén. Egzotikus állat kereskedé ...

Mobiltelefon06-70/326-6002
E-mail
NyitvatartásTelefonos egyeztetés alapján! Ügyfélszolgálat: H-P: 8-19, Sz: 9-16

A rágcsálók, hüllők és halak tárolására más és más akváriumot, terráriumot kell választanunk. Szegény állatok nem tudják kommunikálni, ha nem megfelelő méretű vagy kialakítású az akvárium, így a gazdi felelőssége, hogy jól körüljárja a témát, mire lesz szüksége az állatnak.

Ám tévedünk, ha azt gondoljuk, az állatfajokon belül már mindegy az akvárium típusa. A halak esetében is többféléről beszélhetünk. íme néhány:

társas akvárium: klasszikus berendezésű, édesvízi akvárium. Ez leginkább a kezdő haltartóknak ajánlott,mivel különböző rendszertani egységekhez tartozó növény és halfajokat kombinálhatnak benne.
akvárium egy fajnak: a tapasztalt akvaristáknak ajánlott, amikor is egy halfaj él az akváriumban. A kialakításban, berendezésben különös figyelmet kell szentelni az adott halfaj igényeinek.
biotóp akvárium: szintén a tapasztalt akvaristáknak ajánlott. Ilyen közeg kialakításakor a növények, halak és díszítőanyagok egy adott helyről származnak, így garantált a természetes közeg a halak számára.
Paludárium: az akvárium és terrárium keveréke, mivel a vízen kívül az adott földrészre jellemző partszakasz is ki van alakítva benne. A vízben élhetnek halak és kétéltűek, a parton pedig a szárazföldi növényeken kívül akár hüllők is.
tenyésztő akvárium: többnyire nem tetszetős, mivel nem az esztétikum, hanem a szaporítás a funkciója.

Anyagukat tekintve az alábbi akváriumtípusok léteznek:

keretezett akvárium: fémkerettel ragasztott üvegből készülnek. Stabilak, mivel nehezek is, viszont látványban is mutatós. Mivel vastag az üvegük, így nagyobb méretben is vásárolhatunk ebből a típusból.

részlegesen keretezett akvárium: többnyire csak az akvárium tetejét és alják foglalják keretbe.
öntött üveg akvárium: vékony a fala és általában gömb alakú.
beépített akvárium: nagy előnye, hogy a látványon kívül praktikus is, ugyanis az akvárium kellékei elrejthetőek a szekrényben.
Formájukat tekintve pedig nem csak a rajzfilmre emlékeztető gömb akváriumra vagy a szögletes kivitelre kell gondolnunk. Van íves, panoráma és sarok akvárium is, sőt, egyes cégek az egyedi méretű akváriumok kialakításával is foglalkoznak.
Ha pedig megvan az akvárium, akkor a hozzá szerelhető szűrőket, vízpumpákat, vízlágyítót, vízmérő eszközöket, világítást és még sorolhatnám miféle kellékeket is beszerezhetünk szakboltokban.

A terráriumoknak pedig két fő típusa van, a trópusi-esőerdei és a száraz-sivatagi.

trópusi terrárium: nevében is beszédes, magas hőmérséklet és páratartalom kell, hogy legyen benne. Ilyen terráriumot igényel például a kaméleon, anoliszok, leguán. Fontos még ezen terráriumoknál, hogy fölfelé hosszabb legyen, mint amekkora a szélessége.
sivatagi terrárium: a páratartalom kisebb, mint a trópusinál. A berendezés tekintetében talajként általában a homok funkcionál, a búvóhelyek pedig itt a trópusival ellentétben nem növények, hanem sziklák és oduk. Száraz terráriumot igénylő faj a nagyfejű gekkó, leopárdgekkó, szakállas agáma, szavanna varánusz, hogy csak párat említsek.

Állatvilág szakoldalunkon az akvárium, terrárium kategóriában Budapesti és vidéki állatfelszereléssel foglalkozó cégek hirdetnek, akiknek informatív weboldalán tovább tájékozódhat s megtekintheti elérhetőségüket.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Miért van erre szükség? Mert adataid védeni kell. További információ

Rendben - OK
© 2018 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.